TOKO & PETO

Toko/petotiimi

Toko/petotiimi vastaa tottelevaisuuskokeisiin ja -koulutukseen, perustottelevaisuuden ja rally-tokon koulutukseen liittyvistä asioista yhdistyksessä. Tiimi tekee esityksiä toko/peto-asioissa johtokunnalle. Tiimiin nimetään muutama henkilö aina syyskokouksessa, mutta tiimin toiminta, kokoukset ja muu suunnittelu ja toteutus on avointa kaikille toko/peto-asioista kiinnostuneille. Kokouksista ilmoitetaan VasBoardissa, nettisivuilla ja jäsentiedotteissa. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Tiimin nimetyt henkilöt löydät kohdasta Yhteystiedot.

Perustottelevaisuus

Pentujen ja aikuisten koirien perustottelevaisuuskoulutus järjestetään useimmiten kahdeksan kerran kursseina. Uusia kursseja alkaa yleensä touko- ja lokakuussa sekä – mikäli aikataulut ja kouluttajaresurssit sallivat – joskus myös elokuussa ja vuodenvaihteen jälkeen. Seuraa nettisivujen ilmoittelua!

Kursseille ovat etusijalla jäsenet, joten ilmoittautuminen järjestetään yleensä siten, että jäsenet voivat ilmoittautua ensin ja ei-jäsenet sitten, jos vapaita paikkoja vielä jää. Lue tarkasti kurssitietojen yhteydessä olevat ohjeet koska ja miten ilmoittaudutaan, koska käytännöt saattavat hieman vaihdella.

TOKO

TOKOn alkeistason koulutus järjestetään useimmiten kahdeksan kerran kursseina, vastaavalla tavalla kuin perustottelevaisuuskoulutus.

Kilpailevien koulutus järjestetään pääasiassa itseohjautuvan ryhmän kautta. Käytännössä ryhmään on haku aina ennen uuden kauden alkua (huhtikuu ja syyskuu). Ryhmässä ei ole erillistä vetäjää, vaan jokainen ryhmäläinen vetää harjoituksia 1-3 kertaa kauden aikana ja lisäksi käytetään vierailevia vetäjiä joko VASilta tai muualta. Tarkemmat tiedot ryhmään hakemisesta ja järjestelyistä ilmoitetaan aina ennen seuraavan kauden alkua VasSport-lehdessä ja verkkosivuilla.

TOKO koemuotona

Tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Kokeissa testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä sekä koiran koulutuksen tasoa neljässä eri luokassa.
Koemuoto on avoin kaikille roduille sekä sekarotuisille koirille, edellytyksenä on tunnistusmerkintä ja asianmukaiset rokotukset sekä vähintään 10 kk ikä (erikoisvoittajaluokkaan vähintään 15 kk ikä).

Tokon sääntö- ja kilpakirjoja voi ostaa yhdistykseltä virallisissa tokokokeissa tai ottamalla yhteyttä tokotiimin vetäjään.
Lisätietoa verkossa:
Lisää TOKOsta Suomen kennelliiton sivuilla
Tokosäännöt, voimaan 1.8.2015

Rally-toko

Rally-toko on Suomessa tullut viralliseksi lajiksi 1.5.2014, mutta sitä on harrastettu jo pidempään. Lajissa yhdistetään tokosta, agilitystä ja koiratanssista tuttuja osasia. Pääpaino on ohjaajan ja koiran iloisessa yhteistyössä. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan.
Radalla olevat tehtävät on merkitty kyltein.

Lisätietoa verkossa:
Lisää rally-tokosta Suomen kennelliiton sivuilla
Säännöt
Kyltit

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä Vaasan Agility-seuraan alla olevalla lomakkeella

Sending

©2020 VAASAN AGILITY-SEURA RY - Sivuston toteutti Simo Suoranta