Mindfulness-kurssi VAS:lla maaliskuussa 2016

VASilla järjestetään maaliskuussa 2016 mindfulness-kurssi.

Kurssipäivät:
8.3. klo 18.30-19.30, ABC Kiitokaari, Styyrpuuri-kokoustila
22.3. klo 18.30-19.30, ABC Kiitokaari, Paapuuri-kokoustila
29.3. klo 18.30-19.30, ABC Kiitokaari, Paapuuri-kokoustila

Kurssin hinta on 10 €. Ilmoittautuminen kurssille tehdään tämän verkkolomakkeen kautta.

Mindfulness
Mindfulness (suomennetaan toisinaan tietoisuustaidot) on hyväksyvän ja tietoisen läsnäolon toteuttamissa jokapäiväisessä elämässä. Sillä tarkoitetaan tietoisuuden tilaa, jossa ihminen elää juuri käsillä olevassa hetkessä ja Mindfulness-taitoja voi tietoisesti harjoittaa. Viimeisten vuosikymmenien aikana erilaiset Mindfulness:n pohjautuvat harjoitteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa erilaissa konteksteissa ja sen on todettu edesauttavan ihmisten valmiuksia selviytyä hyvinkin haastavista elämäntilanteista ja edesauttavan heidän hyvinvointiaan. Siitä on todettu olevan apua mm. jännittämiseen ja stressinhallintaan.

Agility ja mindfulness
Agility on energinen, nopeatempoinen ja vaativa laji ja vaatii ohjaajalta hyvän fyysisen kunnon lisäksi psyykkistä kapasiteettia. Mindfulnessin avulla agilitykoiran ohjaaja voi kasvattaa mielen joustavuutta ja löytää apua yhtälailla kisajännitykseen kuin arkielämään koiran kanssa.
Jos haluat lähteä mukaan kokeilemaan voisiko Mindfulnessista olla hyötyä sinulle ja koirallesi, tule mukaan kolmen kerran ohjelmaan (sitouduthan olemaan mukana jokaisessa tapaamisessa).

Kouluttaja
Kouluttajana toimii Vaasan yliopistolta kauppatieteen tohtori Liisa Mäkelä. Liisa on myös juuri väitellyt psykologian alalta Tampereen yliopistosta. Lisäksi hän on kouluttautunut Mindfulness-ohjaajaksi Monash-yliopiston järjestämillä kursseilla (yksi maailman pioneeri yliopistoista (Melbourne, Australia), jossa tehdään Mindfulness -tutkimusta). Liisan perheessä on kolme koiraa ja Liisa on harrastanut koiriensa kanssa eri lajeja vuosien varrella, myös agilityä. Tällä hetkellä Liisan 10-vuotias tytär harjoittelee VAS:ssa kääpiövillakoira Ellin kanssa.

Lisätietoja:

Mitä mindfulness on?
Monashin yliopiston Craig ja Richard kertovat, mitä Mindfulness on:
linkki videoon 1
linkki videoon 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.