Käytössä 1.1.2022 alkaen. 

 1. Ryhmässä treenaaminen edellyttää osallistumista VASsin toimintaan suorittamalla talkoovelvoite (lisätietoa Talkoopistesäännöt). Kursseille osallistumiseen riittää jäsenyys.
 2. Ryhmässä treenaavalla pitää olla voimassa oleva agilitylisenssi (A, B tai C).
 3. Treeneihin ilmoittaudutaan viimeistään 24 tuntia ennen myClubissa. Jos treeneistä jää pois toistuvasti (3 kertaa) ilmoittamatta, treenipaikan voi menettää.
 4. Huolehdi koiran riittävästä lämmittelystä ja jäähdyttelystä. 20 min + 20 min on hyvä ohjenuora, pyydä tarvittaessa lisätietoa valmentajaltasi.
 5. Saavu treeneihin ajoissa, tai ilmoita mahdollisesta myöhästymisestä etukäteen valmentajalle. Treenin aikana ole valmiina ennen oman vuorosi alkua, jotta vaihtoihin ei kulu turhaan treeniaikaa.
 6. Treenaa vain terveen koiran kanssa. Juoksuisen nartun kanssa saa osallistua treeneihin hallilla ja kentällä, mutta koiralla tulee olla juoksuhousut jalassa ja koira tulee pitää hallin/kentän ulkopuolella esim. autossa odotusajat. Eli kentällä/hallissa vain oman treenivuoron ajan. Tärppipäivinä (n. kymmenes päivä vuodon alkamisesta) suositellaan koiran olevan pois treeneistä.
 7. Noudata valmentajan neuvoja ja auta radanrakentamisessa sekä rimojen nostamisessa ja laskemisessatreenien aikana.
 8. Anna muille treenirauha ja pidä koira hiljaisena hihnassa, häkissä tai autossa väliajoilla. Huolehdi, ettäkoirasi on kunnolla hallinnassa.
 9. Huomioi treeneissä muut; Älä ota koiraa mukaan mennessäsi tekonurmen läpi sosiaalitiloihin, vältäturhaa oleskelua kulkuväylillä ja palauta käyttämäsi tavarat niiden omille paikoilleen sekä huomioierityisesti, että vuorojesi välissä koirasi on mahdollisimman hiljaa.
 10. Huolehdi omalta osaltasi treenipaikkojen siisteydestä esim. korjaamalla koiran jätökset roskiin. Hallissasisälle sattuneet vahingot siivotaan huolellisesti.
 11. Treeniryhmällä on käytössään heille varattu treeniaika, vaikka kaikki ryhmäläiset eivät joka kerta paikalla olisikaan. Huolehdi omalta osaltasi, että seuraava ryhmä pääsee aloittamaan oman vuoronsa ajallaan.
 12. Käsittele esteitä huolellisesti ja mikäli huomaat jonkin esteen olevan rikki, ilmoita siitä valmentajallesi.
 13. Valmentajalla on oikeus poistaa treeniryhmästä muille vaarallinen koirakko (esim. jos koira käy toisenkoiran tai ihmisen kimppuun).
 14. Johtokunta on laatinut toimintaohjeet koskien aggressiivisen koiran käyttäytymistä harjoituksissa ja treenialueiden lähialueella ja ne löytyvät myClubista, linkki.
 15. Hyödynnä myös muiden treenaaminen omaksi opiksesi ja seuraa sekä keskustele muiden kanssa siitä, mitä näet, kun olet hallissa/kentän laidalla.
 16. Muista, että koiraharrastaminen on kivaa!

Säännöt PDF-tiedostona