Sinustako koetoimitsija, valmentaja tai koulutusohjaaja?

VAS tukee mielellään jäsentensä kouluttautumista päteviksi koetoimitsijoiksi, valmentajiksi ja koulutusohjaajiksi. Koetoimitsijana, valmentajana tai koulutusohjaajana toimiminen on myös oiva keino kerätä tarvittavia talkoopisteitä.

Koetoimitsija-, valmentaja- ja koulutusohjaajakursseille vaaditaan yhdistyksen puolto, joten ole yhteydessä puheenjohtajaan, jos haluat mukaan kurssille. Muista säilyttää maksukuitit osallistumismaksuista tallessa, sillä kun olet kurssit käynyt ja pätevöitynyt, VAS korvaa sinulle osallistumismaksut!

Mikäli sinulla on jo toimitsija- tai koulutusohjaajakortti, mutta se kaipaa uusimista, ota myös siinä tapauksessa yhteyttä puheenjohtajaan.

Mikäli sinulla on kiinnostusta ryhtyä valmentajaksi, ota yhteyttä koulutusvastaaviin. Yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Valmentajat kevätkaudella 2024

NimiSähköpostiRyhmä
Mirjam Koivulamirkku@saaristonsiirin.comNäyttelytreenit keskiviikko (yhteyshenkilö)
Anne Teilerianne.teileri@gmail.comAlkeisryhmä maanantai
Liisa Metsäläliisa.metsala@fimnet.fiKisaavat maanantai
Jessi Latvalajessi.latvala@hotmail.fiKisaavat maanantai
Hanne Tolonenhanne.tolonen@netikka.fiAlkeisryhmä maanantai
Raija Karjalainenraija.karjalainen@netikka.fiPäiväryhmä maanantai, Möllit keskiviikko
Pia-Kristiina Miettypia.mietty@gmail.comAlkeisjatko tiistai
Aino Mäkeläaino.makela000@gmail.comKisaavat tiistai
Maarit Niemistömaarit.niemisto@netikka.fiPäiväryhmä keskiviikko
Stiina Alikoskistiinaalikoski@gmail.comJuniorit keskiviikko, Möllit keskiviikko
Sanni Koskiniemikoskiniemisanni@gmail.comMöllit keskiviikko
Kia Kalliokoskikia.kalliokoski1@gmail.comMöllit keskiviikko
Harri Konttinenkonttinen.harri1@gmail.comMöllit torstai
Maren Konttinenkonttinenmaren@gmail.comMöllit torstai
Katja Valkkikatja.valkki88@gmail.comMöllit torstai
Amanda Sjöholmsjoholm.amanda@hotmail.fiMöllit torstai
Timo Teileritimo.teileri@gmail.comKisaavat torstai

Valmentajien puhelinnumerot on siirretty jäsenosioon (vaatii kirjautumisen).

Valmentajat esittäytyvät

Anne Teileri

Olen Anne Teileri. Aloitin agilityharrastuksen syksyllä 2003 ja kisaamisen vuonna 2005. SM-tasolla olen kisannut kolmen koiran kanssa (kesvil Diiva, käävil Kiiru ja espves Maskotti). Tällä hetkellä kisaan keskikokoisen villakoira Onnikin kanssa.

Olen valmentanut vuodesta 2010 lähtien eri tasoisia kisaavien ryhmiä sekä alkeita. Olen AVA2-valmentaja ja vuonna 2024 suoritan AVA3-kurssin. Olen suorittanut myös koira-alan mentaalivalmentajakurssin. Jos kisajännitys vaivaa tai kisasuoritus ei vastaa treenejä, voin auttaa! Valmentajana haluan aina, että koirakko onnistuu harjoituksessa. Tykkään myös haastaa koirakoita: parasta onkin, jos ehdotan jotain ja ohjaaja epäilee, että osataanko me vielä – ja sitten se onnistuukin täydellisesti.

Vahvuuteni ovat vankka radanlukutaito ja ohjaustekniikoiden osaaminen. Kouluttaudun itse jatkuvasti sekä kisaan, joten olen ajan hermolla.

Stiina Alikoski

Olen Stiina Alikoski, olen harrastanut agility vuodesta 1997 alkaen. Olen kilpaillut ja kouluttanut useamman rotuisia koiria vuosien aikana. Tällä hetkellä harrastuskoirinani on espanjanvesikoira Myy ja shetlanninlammaskoira Kipinä. Kipinän kanssa kilpailen agilityn 3-luokassa. Myy on vielä tulevaisuuden tähti, mutta ruutia löytyy.

Olen kouluttanut vuodesta 1998 alkaen. Kouluttanut olen vuosien aikana alkeista kilpaileviin koirakoihin. Vuosien aikana olen myös nähnyt agilityn kehityksen ja muutoksen sieltä ratsastusmaneeseista nykyisiin olosuhteisiin ja harrastamisesta nykyiseen täyteen kilpaurheiluun.

Olen valmentajana positiivinen ja pyrin tekemään jokaiselle koirakoille heidän näköiset treenit, mitä juuri he tarvitsevat. Ajatukseni on, että ei ne jalkapalloilijatkaan treenaa täyttä 90 minuuttia vaan hekin keskittyvät tiettyihin kehityskohteisiin.

Vahvuuteni valmentajana on, että näen kehityskohteita ja uskallan olla rohkea. Menen lajin mukana eteenpäin ja käytän ympäri Suomea kerättyä tietotaitoa omaankin kehitykseen.

Hans Seppelin

Olen Hans Seppelin. Olen harrastanut agilityä runsaat 10 vuotta kolmen eri vesikoiran kanssa. Valmennustouhuissa olen ollut mukana melkein alusta asti. Olen valmentanut kaikentasoisia koirakoita.

Mirjam Koivula

Olen Mirjam Koivula, olen harrastanut agilityä noin 25 vuotta ja yhtä pitkään olen ollut VASin jäsen. Olen vetänyt aikoinaan agilitytreenejä noin 10 vuotta ja nykyisin vedän ja järjestän näyttelyharjoituksia ja mätsäreitä. Näyttelytiimiin kuuluu monta osaavaa vetäjää.


Itselläni on tällä hetkellä 4 jackrussellinterrieriä. Yksi eläkeläinen Wieno, Pipsa oloneuvos, pojat Jermu ja Wille joiden kanssa kisaan aksaa. Olen kiireinen eläkeläinen, mutta koirille on aina aikaa. Mökkeily on lähellä sydäntä, siellä ollaan kun vain on mahdollista. Uutena juttuna on asuntovaunun kanssa reissaaminen.

Maarit Niemistö

Nimeni on Maarit Niemistö. Olen kisannut sekä agilityssä että tokossa ylimmällä mahdollisella tasolla. Kotonamme asustaa agilityvalioita ja yksi erikoistottelevaisuusvalio. Muita harrastamia lajeja ovat paimennus ja peltojälki.

Työkseni hieron koiria ja pidän fysiikka-, agility- ja tokovalmennuksia. Minulla on ollut monenlaisia koiria, kilometrejä koiramaailmassa on takana… ja toivottavasti myös vielä edessäkin!

Olen kouluttajana avarakatseinen, kannustava ja suora. Kouluttaudun itse jatkuvasti agilityn parissa, joten ajatusmaailmani ja metodini ovat tätä päivää.

Raija Karjalainen

Olen Raija Karjalainen, olen harrastanut agilityä reilut 10 vuotta. Minulla on kolme espanjanvesikoiraa. Aloitettiin tutustuminen agilityyn Even kanssa, Manun kanssa innostuttiin oikein kunnolla. Nuorin koirani Remu on nyt kasvamassa.

Olen valmentanut noin viisi vuotta möllejä ja kisaavia. Valmennuksesta saa paljon oppia myös itselle ja on kiehtovaa kun näkee koulutettavien koirakoiden edistymisen. Haluan antaa ohjaajalle useamman tavan tehdä suoritusta, jotta hän löytää sen mikä sopii heidän tapaansa tehdä agilityä. Kokeilu kannattaa.

Itse kouluttaudun koko ajan lisää. Tämä on niin monipuolista touhua ettei voi jäädä paikoilleen.

Tarja Makkonen

Olen Tarja Makkonen. Agilityä olen harrastanut noin 17 vuotta. Minulla on ollut kaksi seiskarinkoiraa (virallisesti x-rotu), joista ensimmäisen Mustin kanssa kisattiin maksi 2-luokassa ja Olan kanssa maksi 3-luokassa. Nyt kisaan 5-vuotiaan espanjanvesikoira Waldon kanssa pikkumaksi 3-luokassa.

Olen jo usean vuoden käynyt itse kouluttautumassa muuallakin, olin mm. mukana TopTeamissa vuonna 2022. Lisäksi sain juuri suoritettua loppuun AVA2-valmentajakoulutuksen. Agilityä olen kouluttanut yli 10 vuotta. Mielestäni on tärkeää löytää yhdessä valmennettavan kanssa heille sopivia ratkaisuja.

Timo Teileri

Olen Timo Teileri, aloitin agilityn treenaamisen syksyllä 1999, kisaamisen kesällä 2000 ja sillä tiellä ollaan. Koirina on ollut pari eurasier-rotuista, pari käpiövillakoiraa ja muutama espanjanvesikoira. Muistettavimpia saavutuksia PiirM-2 eurasier Catan kanssa, useita joukkuepiirinmestaruuksia, PiirM-1 Lyytin kanssa, joukkue-SM 5 sekä muutama vuosi myöhemmin yksilö-SM 5 Esperan kanssa ja tietysti EO-edustus Esperan kanssa 2010. Olin pitkään lentopalloilija alasajoissa, sekä tuomari 70-luvulta lähtien ja muutaman vuoden tauon jälkeen kouluttauduin agilitytuomariksi valmistuen 2013.

Aloitin valmentamisen muistaakseni vuoden 2004 keväällä eli 20 vuotta on täynnä sitäkin touhua. Pari alkeiskurssia silloin aikanaan tuli pidettyä toisen valkun kanssa, mutta pääasiassa olen valmentanut jo kilpailevia.

Olen valmentajana erittäin analyyttinen ja käytän aika paljon aikaa suoritusten osa-alueiden analysointiin, mutta tämän tiedostaen olen pyrkinyt rakentamaan treenitilannetta hieman nopeammaksi osaltani. Pyrin tuomaan asiat esille positiivisuuden kautta, muistaen 3-osaisen palautteen perusperiaatteen: 1. aloita positiivisella tapahtuneella, 2. kerro huomatut haasteet ja niihin parannusehdotukset, 3. anna kannustava loppurohkaisu.

Vahvuuteni valmentajana on, että tuomarina näen valtavat määrät suorituksia ja olen oppinut huomaamaan erityisesti haasteet ajoituksissa, yhteydessä koiraan sekä ohjaajien radanlukutaidon haasteet. Näiden kehittäminen valmennettaville on minulle mieleisintä ja sitä, missä olen vahvimmillani.

Liisa Metsälä

Olen Liisa Metsälä. Aloitin agilityn harrastamisen noin 20 vuotta sitten. Olen kouluttanut kolme ja kisannut neljällä borderterrierillä 3-luokassa, Ricon kanssa myös SM-tasolla. Nyt minulla on kasvamassa viides borderterrieri.

Olen kouluttanut VAS:ssa kaikentasoisia ryhmiä alkeista kisaaviin. Kouluttajana olen positiivinen, kannustava ja vaativa. Kouluttaudun itse koko ajan koirieni kanssa agilityssa. Laji kehittyy ja menee eteen päin jatkuvasti.

Tanja Katajisto

Olen Tanja Katajisto. Aloitin valmennusurani agilityn parissa yli 15 vuotta sitten. Tällä hetkellä valmennan VASilla rally-tokoa, lajien pohjataitoja sekä pentu-/junioripuuhaa.

Kotona minulla on 5- ja 12-vuotiaat työlinjaiset australianpaimenkoirat, jotka molemmat ovat rally-tokovalioita. Olen kisannut agilityssä, rally-tokossa ja tottelevaisuudessa, BH-koe on tehtynä sekä paimennussoveltuustesti hyväksytty. Omaksi iloksi tehdään noseworkia ja FH-jälkeä. Ruskaretket kuuluvat syksyymme.

Valkkuna vaadin, kun tiedän koirakon osaavan hommat ja helpotan, jos on liian hankalaa. Meillä on treeneissä aina hauskaa ja iloitaan kisoissa menestymisestä tai korjataan kisoissa vikaan menneet asiat.

Koen, että pitkän linjan asiakaspalvelutyöni on vahvuus myös valmentamisessa. Ihmiset ja päivät ovat erilaisia, joten mukaudutaan aina näihin.

Johanna Matikainen

Olen Johanna Matikainen. Koiraharrastustaipaleeni aloitin vuonna 2011 agilityn parissa sekarotuisen Minttu-koiran
kanssa. Vuosien varrella mukaan tuli rally-toko ja toko ja lisäksi olen tutustunut myös verijälkeen, canicrossiin, KAER-kokeisiin, hakuun, peltojälkeen, metsäjälkeen, vepeen, paimennukseen, näyttelyihin ja pelastuskoiralajeihin. Harrastuskoirina Mintun jälkeen stabyhoun Leo ja nykyään australianpaimenkoirat Unto ja Täplä. Unto on saavuttanut RTK4-koulutustunnuksen ja on yhtä tulosta vaille rally-tokovalio. Lisäksi tokosta TK1 sekä yksi AVO1 ja näyttelyistä yksi SERT. Unto toimii myös työparinani lastensuojelun erityisyksikössä ajoittain 🥰 Täplän päälajina on pelastuskoiralajit, minkä lisäksi se on saavuttanut RTK2-koulutustunnuksen ja kisaa VOI-luokassa. Tokossa Täplällä on ALO1-tulos.

Valmentajaurani aloitin 2014 pentukursseilla, joita pidän tälläkin hetkellä VASilla. Siitä lähtien olen valmentanut säännöllisen epäsäännöllisesti perhearjen aikataulujen mukaan. Olen kouluttanut tokoa (ALO-AVO), rally-tokoa (ALO-MES), arkitottelevaisuutta, näyttelytreenejä ja pentukursseja. Olen käynyt arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin, rally-tokon koetoimitsijakurssin sekä rally-tokon koulutusohjaajaakurssin. Ylituomari 1 -kurssin kävin vuonna 2022, mutta en päässyt erikoistumaan.

Olen valmentajana positiivinen ja kannustava. Pyrin ottamaan kaikki koirakot huomioon omana itsenään. Olen myös tarvittaessa tiukka ja vaativa, kun harjoitellaan lajitaitoja. En pelkää kertoa, jos asia menee väärin ja kerron mielelläni miten sen voisi tehdä, mutta tuon myös esille asioihin olevan monia eri ratkaisuja. Aina ohjeeni eivät toimi kaikille koirille ja silloin etsitään yhdessä ratkaisua.

Vahvuuteni valmentajana: olen avoin, sosiaalinen ja kaikki huomioon ottava. Uppoudun aiheeseen ja panostan koko sydämestäni onnistuviin positiivisen kautta tapahtuviin suorituksiin.